Opsætning af PDF i
Arbejdsgangs-skabeloner

Når din arbejdsgang er opstartet og blanketterne begynder at blive udfyldt, kan det være rart at få samlet alt eller specifikke dele af det data, der bliver indsamlet, som du kan sende med i en kvittering, til en fælles postkasse eller lignende – det kan du med PDF-funktionen i Arbejdsgangsskabeloner.

Formål:

Artiklen her er en grundig gennemgang af PDF-funktionen i Arbejdsgangsskabeloner. Der vil løbende blive henvist til supplerende artikler.

Sidst redigeret: 13/3-24

Indholdsfortegnelse:

Når du er inde i Arbejdsgangsskabeloner kan du se tre forskellige faner: “Indstillinger”, “Flowdesigner” og “PDF” – du kan finde artikler, der uddyber funktionerne i de andre faner her:

1. Introduktion

Selve PDF-siden i Arbejdsgangsskabeloner ser sådan her ud:

Når du skal lave en PDF af blanketterne i din arbejdsgang, har du overordnet set to muligheder. Du kan vælge PDF-skabelonen “Standard” eller du kan oprette din egen skabelon, det kan du læse mere om herunder.

Vælger du skabelonen “Standard” betyder det, at skabelonen allerede har et navn og har et specifikt sæt indstillinger.

2. Standard PDF-skabelon

Her kan du se nogle af indstillingerne:

Resten af indstillingerne kan du se, når du scroller længere ned på siden. Her er en oversigt over indstillingerne:

Navn

vælger du Standard-skabelonen, vil navnet bare være “Standard”

Visning

du kan krydse af i felter, om du ønsker at følgende skal vises i PDF’en:

• Blanket ID

• Arbejdsgangens beskrivelse

• Blanketoverblik

• Loginmetode for hvert trin

Rediger

du har også mulighed for at redigere i PDF’ens:

• Filnavn

• Header

• Footer

HTML

her kan du manuelt sætte HTML ind, hvilket kan benyttes, hvad man ikke ønsker validering af teksten gennem tekstfeltet ovenfor.

En anden vigtig indstilling som er en del af “Standard”-skabelonen er, at den medtager automatisk alle de blanketter, som er tilknyttet din arbejdsgang. Hvis du har en arbejdsgang med mere end én tilknyttet blanket og ikke ønsker, at alle blanketter skal med, så skal du oprette din egen skabelon for selv at kunne vælge hvilke, der medtages i PDF’en.

Her kan du se, hvilke blanketter, der tages med:

3. Opret din egen PDF-skabelon

For at oprette din egen skabelon skal du blot trykke på den grønne knap, “Opret ny”, og derefter udfylde felterne under “PDF Skabelon” med de ønskede specifikationer.

Her kan du se, hvor du opretter en ny skabelon og nogle af de felter, der skal udfyldes:

I felterne “Rediger PDF footer” og “Rediger PDF header” har du mulighed for at anvende flettefelter. Nederst på siden finder du en oversigt over, hvilke flettefelter, du kan vælge imellem.

Her kan du se en liste over flettefelter:

3.1. Sådan anvender du flettefelter

For at indsætte flettefelter skal du gøre følgende:

Trin 1: skriv din tekst i felterne.

Trin 2: placer din cursor der, hvor du gerne vil indsætte et flettefelt

Trin 3: scroll ned til listen med flettefelter og vælg det, du ønsker at indsætte

Trin 4: når du har valgt det ønskede flettefelt, burde du blive taget tilbage til “Rediger PDF header” og du bør kunne se, at flettefeltet er blevet sat ind.

Ønsker du at tilføje flere flettefelter, gentager du blot processen.

Når du har udfyldt felter og klikket de blanketter af, som skal medtages i PDF’en, trykker du på “Gem”.

Her gemmer du din nye PDF skabelon:

Ønsker du at tilføje flere flettefelter, gentager du blot processen.

Når du har udfyldt felter og klikket de blanketter af, som skal medtages i PDF’en, trykker du på “Gem”.

Når du har trykket gem, springer systemet automatisk tilbage til forsiden af Arbejdsgangsskabeloner. For at afslutte oprettelsen af den nye skabelon skal du gå tilbage til den tredje fane “PDF”.

3.2. Afslut oprettelsen af din skabelon

Nu kan du i drown-down menuen under “Vælg PDF skabelon” vælge din egen skabelon.

Her kan du vælge din nye skabelon:

Vær opmærksom på, at du kan lave og anvende flere PDF skabeloner i samme arbejdsgang. Hvis du har en arbejdsgang med mange blanketter, kan du lave en specifik PDF til hver dataaflevering hvis dette ønskes.

Skal du bruge din egen skabelon til at oprette en PDF, skal du huske at indstille det i Flowdesigneren, den indstilling gennemgår vi i næste afsnit.

4. Opsætning af PDF på aktiviteter i Flowdesigneren

Alle indstillinger, som vi hidtil har gennemgået, vedrører den PDF, som man sætter op inde på specifikke aktiviteter i Flowdesigneren. PDF’en samler alt data fra de valgte blanketskabeloner, som er tilknyttet arbejdsgangen.

Du kan få en grundig vejledning til Flowdesigneren her.

For at kunne sætte PDF op på en aflevering, skal du først klikke på aktiviteten og derefter dataafleveringen, så der popper en oversigt frem i højre side og her har du så mulighed for at vælge en specifik del af aktiviteten.

Den specifikke del er i dette tilfælde “Kvittering til udfylder”.

Når du så har klikket på den specifikke del, i dette eksempel er det “Kvittering til udfylder”, kommer der et nyt vindue frem, hvor du kan tilpasse dataafleveringen, såsom PDF-funktionen.

Dataafleveringsvinduet ser sådan ud:

I dette vindue har du forskellige kolonner:

1. Feltnavne

2. Indikerer, om det er påkrævet eller ej

3. Dropdown-menuer hvor man vælger, hvorfra en værdi hentes

4. Selve værdien

5. Mulighed for at se en skabelon

Du har også mulighed for at navngive den specifikke del af aktiviteten (6) og selvfølgelig gemme dine ændringer (7).

Her ser du en nummereret oversigt over vinduet:

For at sætte PDF´er op på dataafleveringen skal du scrolle lidt ned og finde feltnavnet “SendPdfAfBlanket”, folde dropdown-menuen ud og vælge “PDF skabelon” eller din egen skabelon, som du selv har navngivet tidligere og til sidst trykke “Gem”.

Opsætning af dataaflevering til PDF:

Herefter lukker du pop-up vinduet og går ind i den tredje fane: “PDF”:

Her finder du fanen “PDF”: