Opsætning af: Vejledning

Vejledninger benyttes på arbejdsgangskabeloner til at vejlede udfylderen til at udfylde arbejdsgangen korrekt. Opsætningen af vejledninger kan variere og der kan sættes flere vejledninger på samme arbejdsgang efter behov.

Formål:

Formålet med vejledninger i XFlow er at gøre det nemmere for udfylderen at udfylde arbejdsgange korrekt. Opsætningen af vejledninger minder til forveksling enormt meget om Oplysningspligt, hvorfor denne guide også flere gange vil referere til artiklen om opsætning af oplysningspligt.

Til trods for, at opsætningen af Vejledninger og Oplysningspligt minder om hinanden, er der en central forskel på, hvordan de forskellige muligheder skal anvendes og forstås i XFlow. Hvor Oplysningspligt er tiltænkt til oplysninger, som udfylder har pligt til at være informeret om i relation til sin udfyldelse, relaterer informationer, som angives i en Vejledning, sig direkte til måden hvorpå en udfyldelse gennemføres af udfylderen.

Et eksempel på, hvordan disse adskiller sig er derfor, at en arbejdsgang kunne have en Oplysningspligt-fane, hvori der er angivet lovuddrag relateret til 3 forskellige love, som vedrører udfyldelsen. Den selv samme udfyldelse ville dog også, på samme tid, have en Vejledning-fane, hvori der er oprettet vejledninger for tre forskellige trin i udfyldelsen af arbejdsgangen. Vi lægger derfor op til, at det overvejes hvornår man bruger hvilket hjælpeværktøj.

Sidst redigeret: 26/03/2024

Arbejdsgang, hvori både oplysningspligt og vejledning anvendes

1. Oprettelse af vejledning

For at oprette en ny vejledning, klikkes der først på Hjælpeværktøjer i menuen i venstre side af administrationssiden. Herunder kan man efterfølgende vælge Vejledning.

Sådan finder du menupunktet Vejledning

Fordi den resterende opsætning af Vejledninger er den samme som for Oplysningspligt, henviser vi til at klikke på følgende knap for at lære, hvordan du opretter nye kategorier og oplysningspligter/Vejledninger:

2. Tilføj vejledning til arbejdsgangskabelon

For at tilføje én eller flere vejledninger til en arbejdsgang, klikkes der på Dokumentation i menuen i venstre side af den arbejdsgangskabelon, som vejledningen skal tilføjes til. Herefter klikkes der på Vejledning i det øverste højre hjørne. Du er nu klar til at begynde at tilføje vejledninger til din arbejdsgang.

Klik på Dokumentation > Vejledning. Du er nu klar til at tilføje vejledninger

Fordi den resterende tilføjelse af vejledninger til arbejdsgange er den samme som for Oplysningspligt, henviser vi til at klikke på følgende knap for at lære, hvordan du færdiggøre tilføjelsen af vejledninger til arbejdsgange: