Introduktion til embedsmandslogin

Embedsmandslogin gør det muligt for en medarbejder, for eksempel ved Borgerservice, at udfylde løsninger i XFlow på vegne af en borger.

Formål:

Formålet med denne artikel er at beskrive funktionaliteten, opsætningen af rettigheder og anvendelsen af embedsmandslogin. Embedsmandslogin gør det muligt for en medarbejder, for eksempel ved Borgerservice, at udfylde løsninger i XFlow på vegne af en borger. For at få adgang til disse rettigheder i XFlow kræver det, at en bruger får tilføjet rettighederne via administrationssiden. I den forbindelse er det vigtigt at forholde sig til, hvilke muligheder og begrænsninger, som disse indstillinger medfører.

Sidst redigeret: 12-04-2024

1. Funktionalitet

Ved at benytte embedsmandslogin kan medarbejdere udfylde på vegne af, eller sammen med, borgere uden at borgeren tidligere har interageret med XFlow. Det betyder, borgere ikke behøver være oprettet i XFlow, for at kunne begynde udfyldelsen. Hvis borgeren ikke er oprettet i XFlow, når udfyldelsen påbegyndes, vil borgeren blive oprettet automatisk, og oplysningerne om dem vil blive hentet fra et CPR-opslag.

2. Opsætning af rettigheder

For at kunne anvende embedsmandslogin, skal brugeren have rettighederne ”Adgang til personfølsomt data” samt ”Udfylde for anden med CPR-nummer” i XFlow. For at tilføje disse rettigheder til medarbejdere, klikkes der først på Rettigheder og derefter på Roller i menuen i venstre side af administrationssiden.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at ”Adgang til personfølsomt data” gør det muligt for brugere at foretage opslag på både CPR, tjenestenummer og ansættelsesforhold i SLS.

Rettigheder tilføjes via Roller i menuen i venstre side af administrationssiden

Herfra vælges det, hvilken systemrolle, som man ønsker at give de ovenstående rettigheder til. Dette gøres ved at klikke på blyanten i feltet ved den valgte rolle:

Klik på blyanten ud fra den rolle, som du ønsker at tilføje rettigheden til

Herefter afkrydses rettighederne “Adgang til personfølsomt data” og “Udfylde for anden med CPR-nummer”. Husk at trykke “Gem”.

Indstillingerne “Adgang til personfølsomt data” og “Udfylde for anden med CPR-nummer”

3. Anvendelse

Når en bruger i XFlow har de ovennævnte, nødvendige rettigheder, er det muligt at opstarte arbejdsgange med embedsmandslogin lige så nemt, som når der opstartes arbejdsgange almindeligt. Først tilgås oversigten over tilgængelige arbejdsgange i brugerdelen under ”Opstart ny”.

Klik på “Opstart ny”

Herfra kan den pågældende arbejdsgang fremsøges eller findes under den relevante kategori. Når den ønskede arbejdsgang er fundet, er det muligt at opstarte arbejdsgangen på forskellige måder, ved at trykke på de tre prikker yderst til højre. Herunder kan man vælge ”Udfyld for anden med CPR-nummer”.

Klik på de tre prikker og vælg “Udfyld for anden med CPR-nummer

Herefter indtaster man CPR-nummeret på den person, man ønsker at starte en udfyldelse på vegne af. Bemærk at det på siden ikke er muligt at starte udfyldelsen før, der er indtastet et CPR-nummer. Når der er indtastet et CPR-nummer på siden, vil knappen ”Udfyld blanket” fremkomme. Ved at trykke på denne knap, opstarter man udfyldelsen for en anden bruger via CPR.

Udfyld CPR-nummer og klik “Udfyld blanket”