Introduktion til: Tekstfeltet

1. Formål

2. Vigtige indstillinger

2.1. Standardtekst

2.2. Ledetekst

2.3. Max antal karakterer

2.4. Antal linjer

2.5. Opdater feltet

1.Formål:

Formålet med tekstfeltet er at give udfylder mulighed for at skrive en tekst til blanketten. Man kan nemt indstille tekstfeltet med antallet af linjer og sætte begrænsninger for hvor mange tegn, der må skrives i feltet.

Standard Tekst-feltet, når det åbnet i en blanketskabelon

Sidst redigeret: 06/03/2024

2. Vigtige indstillinger

I det følgende afsnit gennemgås 5 vigtige indstillinger for opsætningen af Tekst-feltet.

Vigtige indstillinger for Tekst-feltet

Med funktionen standardtekst kan man udfylde et tekststykke, som skal stå i tekstfeltet som standard. Hvis der skal skrives ny tekst i feltet, skal standardteksten først slettes fra feltet.

2.1 Standardtekst

Tekstfelt i blanketskabelon med indsat standardtekst

Med funktionen ledetekst kan du skrive et vejledende tekststykke, som overskrives når udfylderen skriver tekst ind i feltet. Ledetekst anvendes dermed til at vejlede udfylderen i, hvad feltet skal indeholde. En ledetekst kunne for eksempel være Udfyld navn, Angiv adresse eller andet.

2.2 Ledetekst

Tekstfelt i blanketskabelon med indsat ledetekst

Her kan du angive et maks. antal tegn, der må skrives i feltet. Dette antal vil fremgå over tekstfeltet og en tæller vil fremhæve, hvor mange tegn udfylderen har tilbage. Antallet karakterer inkluderer mellemrum.

2.3 Max antal karakterer

Tekstfelt i blanketskabelon med max antal karakterer indstillet

Tekstfeltet kan benyttes i mange forskellige henseender, og man kan nemt indstille antallet af linjer, som feltet skal fylde.

2.4 Antal linjer

Tekstfelt i blanketskabelon, hvori der er tilføjet 6 linjer

Med denne funktion kan feltet udfyldes med data fra et andet felt. Du skal vælge blanketskabelonen, feltet og værdien, som du ønsker skal indsættes i dette felt.

2.5 Opdater feltet

Opsætning af feltopdatering