Introduktion til: Dagantal-feltet

1. Formål

2. Vigtige indstillinger

2.1. Antal dage udregning

2.2. Første dag tælles med

2.3 Indstilling af hvilke dage, der skal medtages i beregningen

2.4 Beregningsnøgle

2.5 Minimum- og maximum antal dage

2.6 Datointerval

1.Formål:

Med dette felt kan man beregne antal dage fra en given startdato til en given slutdato. Udfylder indtaster start- og slutdato, hvorefter antallet af dage automatisk beregnes i et felt ved siden af. Dette felt kan eksempelvis bruges til at beregne arbejdsdage, da man kan indstille om feriedage skal tælles med eller ej.

Standard dagantal-feltet, når det indsættes i blanketskabelonen

Sidst redigeret: 29/02/2024

2. Vigtige indstillinger

I dette afsnit gennemgås en række vigtige indstillinger for Dagantal-feltet.

Vigtige indstillinger for Dagantal-feltet

2.1 Antal dage udregning

Her kan man indstille, om beregningsfeltet skal være synlig for udfylderen.

2.2 Første dag tælles med

Som standardindstilling tælles første dag med i beregningen. Fjernes fluebenet ved denne indstilling, tælles den første dag ikke med.

2.3 Indstilling af hvilke dage, der skal medtages i beregningen

Kun arbejdsdage: Når denne funktion er slået til, tælles helligdage ikke med. De er markeret med gråt i kalenderen.

Nytårsaftensdag: Vælg om 31. december skal markeres som feriedag, og derfor ikke tælle med i beregningen.

Juleaften: Vælg om 24. december skal markeres som en feriedag, og derfor ikke skal tælle med i beregningen.

1. Maj: Vælg om 1. Maj skal medtages som feriedag, og der ikke tælle med i beregningen

Grundlovsdag: Vælg om 1. Maj skal medtages som feriedag, og der ikke tælle med i beregningen

2.4 Beregningsnøgle

Hvis antallet af dage skal indgå i en eller flere beregninger, kan du skrive beregningingsnøgler her. Du kan skrive flere beregningsnøgler ved at adskille dem med mellemrum.

2.5 Minimum- og maximum antal dage

Under denne indstilling kan du fastsætte minimums- og maksimumsgrænser for antal dage, som udfylder kan vælge.

2.6 Datointerval

Angiv et interval som udfylder kan udfylde i. Ønsker du, at dette skal gentages årligt, så kan du indstille dette nedenfor denne funktion.

Når der klikkes på feltet Datointerval åbnes de resterende, mulige indstillinger