Introduktion til: Booking-feltet

Indholdsfortegnelse:

1.Formål

2. Forudsætninger

3. Forarbejde

4. Vejledning

5. Vigtige indstillinger

5.1 Kalender

5.2 Visuelle indstillinger

5.3 Aftale vedhæftninger

5.4 Begrænsninger

1.Formål:

Med bookingelementet giver du udfylder mulighed for at booke tider i en kalender direkte i udfyldelsen af arbejdsgangen. Denne vejledning beskriver dels, hvordan du konfigurerer integrationen til at booke aftaler i en Outlook-kalender og dels, hvordan du anvender booking-feltet i dine blanketskabeloner.

Bookingelementet indsat i en blanketskabelon

Sidst redigeret: 12/03/2024

2. Forudsætninger

For at kunne bruge integrationen til at booke aftaler i en Outlook-kalender, skal EWS-snitfladen være tilgængelig for XFlow-installationen.

Har du en SaaS-installation, betyder det, at EWS-snitfladen skal være tilgængelig udenfor jeres netværk.

3. Forarbejde

Bookingfunktionen i XFlow er lavet til at kunne vælge allerede oprettede aftaler i en Outlook-kalender, så inden du kan tage funktionen i brug i XFlow, så skal du have oprettet en række aftaler i en Outlook-kalender, som er dem, der skal kunne bookes.

Hvis du vil sørge for, at aftalen bliver booket eksempelvis i en kollegas kalender, kan du tilføje deltagere til aftalerne.
Deltagerne vil kunne se, om aftalen er booket, da der i forlængelse af aftalens emne kommer til at stå: " - Booket", når aftalen bookes af en bruger via XFlow.

4. Vejledning

For at gøre brug af bookingelementet skal en administrator med ansvar for Azure/AD/Exchange-infrastrukturen oprette et API-endpoint/app (kaldet for eksempel “XFlow”) som bookingelementet kan kommunikere med, hvor vi gør brug af “app permissions”.

Følgende oplysninger skal gives under systemopsætning > indstillinger > Microsoft GraphKalendere:

Navn i XFlow

brugerdefineret navn til kalenderen, der vises i dropdown listen ved konfiguration af booking-feltet.

Kalendernavn

Som det vises i Outlook/Office365

Bruger E-mail

kalenderejers brugernavn

ClientID

ClientSecretValue

TenantID

Derudover skal API-endpoint give XFlow følgende tilladelser på vegne af kalender ejere:

• Calendar.ReadWrite

• Mail.ReadWrite

• Mail.Send

Vej til indstillinger for opsætning af kalender i XFlow

5. Vigtige indstillinger

Når en kalender er sat op i XFlow, kan den indgå i dine blanketskabeloner. I det følgende gennemgås en række vigtige indstillinger for opsætningen af Booking-feltet i blanketskabelonen

Tekst, der henviser til screenshot. Eks.: “Når du har trykket på + kommer denne menu frem.”

Her vælger du, hvilken kalder du ønsker at fremvise i udfyldelsen

5.1 Kalender

Her kan du foretage indstillinger af, hvordan kalenderen skal fremstå i arbejdsgangen. Du kan blandt andet tilføje og fjerne weekender, samt vælge, hvilke tidsintervaller du kan booke tider i.

5.2 Visuelle indstillinger

Her kan du vælge, hvad der skal sendes med, når bookingen afsluttes.

5.3 Aftale vedhæftninger

Her kan du lave begrænsninger for bookinger. Det kan blandt andet være, hvor langt frem der skal vises ledige tider for, eller hvor mange dage i forvejen udfylder kan booke tider.

5.4 Begrænsninger