Integration til SD Løn og Prisme

Formål

XFlow har databehandlere, der kan aflevere til SD Løn og Prisme. I SaaS-løsningen fungerer det ved, at kunden har installeret et PowerShell-script på en server, der henter denne data i XFlow igennem API'et og afleverer det som filer i en bestemt folder, som SD Løn/Prisme importerer fra.

Opsætning

Servicebruger

Servicebrugeren, der kører tasken, skal have rettighed til at eksekvere PowerShell-scriptet, samt skriveadgang til den folde, som filerne skal ligge i (de foldere SD Løn og Prisme læser fra). Disse rettigheder skal brugeren benytte for at køre selve scriptet, som kalder XFlow API'et samt til at gemme det data, der hentes fra XFlow API'et, ned i en fil som henholdsvis SD Løn og Prisme kan læse fra.

Server

Serveren, scriptsene kører på, skal kunne foretage HTTPS-kald mod internettet på port 443. Desuden skal kunden sikre, at SD Løn og Prisme læser og importerer data fra de foldere, scriptet skriver filerne til.

Minimumskravet til serveren er Windows 2016-server, med dertil anbefalet CPU, RAM og diskplads af Microsoft. Serveren skal understøtte seneste version af PowerShell og have installeret seneste version af .NET framework.

Installation

PowerShell-scriptet opsættes til at køre hvert 3. minut som scheduled task. Opret en scheduled task på din server, som er sat til at eksekvere PowerShell-scriptet i en brugerkontekst af servicebrugeren.

Du kan læse mere om hvordan du opsætter en scheduled task i Windows her: 

Configure to run a PowerShell Script into Task Scheduler

Arkitektur

PowerShell-scriptet laver en HTTPS-forespørgsel til XFlow API'et. Hvis der ligger data til aflevering i et af de to systemer, så returneres det i samme forespørgsel. Scriptet skriver derefter returneret data fra forespørgslen i en fil, som ligger i hhv. SD Løn eller Prisme-folderen:

Anbefalinger til overvågning

For at sikre, at integrationen er kørende og XFlow dermed kan aflevere data ind i de to systemer, er det anbefalet at sætte overvågning op på den scheduled task for at sikre, at den kører, og at den ikke giver en fejlkode ved kørsel. Dette gøres ved brug at et overvågningsværktøj, som holder øje med Windows-loggen for scheduled tasks.

Hvor godt besvarede denne artikel dit spørgsmål?